“Na 4 jaar ondernemen heb ik een switch in mijn bedrijf gemaakt. Van een praktijk aan huis ben ik overgestapt naar een volledig online bedrijf. In de eerdere jaren gaf ik mijn volledige administratie uit handen. Ik leverde al mijn facturen etc aan bij mijn toenmalige boekhouder en wilde er eigenlijk ook zo min mogelijk mee te maken hebben. Ik vond het maar lastig en ingewikkeld en zag er ook altijd weer tegenop als ik alles moest gaan verzamelen voor mijn kwartaalaangiftes. Het ontbrak me totaal aan enige structuur.

Met de overgang van mijn bedrijf naar online wilde ik dit anders. Een aantal jaar geleden heb ik het boek Profit First gelezen en dit sprak me toen heel erg aan. Maar verder dan dat was ik toen eigenlijk niet gekomen. Nu ik een verandering doormaakte in mijn bedrijf, wilde ik ook graag zelf weer het volledige financiële overzicht hebben. Inzicht in mijn administratie en mijn financiën, maar ik wist wel dat ik daar een goed systeem voor wilde hebben. Via de website van Profit First werd ik gekoppeld aan Margon. Na een kennismakingsgesprek voelde ik direct een klik en het vertrouwen dat Margon mijn kon helpen bij mijn wensen. Met een duidelijk plan, een heldere aanpak en een fijne structuur zijn we aan de slag gegaan. Op basis van haar advies ben ik met een bepaald boekhoudprogramma begonnen die we samen hebben ingericht. Wat een verademing om zo’n helder overzicht te hebben. Eindelijk is boekhouden leuk en simpel. Het is nu geen taak meer waar ik tegenop zie (zolang ik het goed bijhoud).

Wat ik erg leuk vind aan deze methode is dat je altijd voor een stukje winst gaat. Dit voelt op deze manier echt als een verdiend extraatje en niet als mazzeltje omdat er toevallig wat overblijft. Daarnaast is het systeem met verschillende rekeningen voor mij een echte plus bij het werken met Profit First. Ik weet altijd dat ik in de verschillende potjes de juiste financiële middelen heb staan om aan al mijn financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Dat geeft rust en vertrouwen, een goed overzicht en de motivatie om flink door te groeien.”