Weet je hoeveel ondernemers zichzelf te weinig salaris uitbetalen? Jij wil toch ook niet 60 uur werken voor het minimumloon? Gewoon omdat je niet weet wat er financieel nu precies gebeurt. Daar ben je niet voor gaan ondernemen. Je droomde van meer vrijheid, op financieel gebied en wat betreft tijdsindeling.

Herken je dit?

 • Je durft jezelf niet genoeg salaris uit te keren, omdat je niet precies weet wat er financieel gebeurt;
 • Je maakt meer winst, maar onderaan de streep blijft er niet meer over;
 • Aan het eind van het jaar is het voor jou een verrassing wat je aan belasting moet betalen;
 • Je werkt uurtje-factuurtje, maar weet stiekem wel dat er meer uit je bedrijf te halen valt.

Wil je:

 • Meer winst, zonder harder te werken?
 • Je financiële doelen eenvoudig bereiken?
 • Een vast inkomen genereren?
 • Kunnen groeien met je bedrijf?
 • Die lang gehoopte investering eindelijk doen?
 • Meer tijd voor je gezin, zonder er financieel op achteruit te gaan?

Voor veel ondernemers zijn de financiën niet de leukste klus. Misschien snap je niet precies wat er gebeurt en houd jij je veel liever met je klanten bezig. Maar uiteindelijk gaat ondernemen natuurlijk wel om geld.

 • Hoe zorg je voor een vast inkomen per maand?
 • Hoe kun je meer winst overhouden?
 • Hoe krijg je rust in je hoofd als het om financiën gaat?
 • Hoe zorg je ervoor dat je eerder met pensioen kan?

Wat jouw droom ook is: ik help je om meer grip op je cijfers te grijpen, zodat jij zonder stress je financiële doelen kan bereiken.

‘Meer winst zorgt niet perse voor meer financiële vrijheid’

Zo doen we dat! De Profit First Methode

Je duikt vast wel eens je boekhouding in. Je kijkt wat er binnenkomt en uitgaat. Maar wat zeggen die cijfers je nu? Waarschijnlijk weinig. De Profit First Methode is speciaal gemaakt voor ondernemers. Je hoeft niet je hele boekhouding te ontcijferen, maar kijkt heel simpel op je bankrekening hoe je er financieel voor staat. De Profit First Methode maakt boekhouding simpel.

Bij deze methode verdelen we je geld samen over verschillende potjes:

 1. Inkomsten
 2. Winst
 3. Salaris
 4. Belastingen
 5. Kosten

Het zorgt ervoor dat je veel bewuster wordt van je geldzaken. Je weet veel beter wat je wel en niet kunt uitgeven, hoeveel salaris jij jezelf kunt toekennen, hoeveel je moet reserveren om de belasting aan het eind van het jaar te betalen, hoeveel ruimte je hebt om te investeren. En het leuke: elke maand heb je de ruimte om de helft van je winst te pakken, om daar gewoon leuke dingen mee te doen en te genieten van het leven.

Hoe mooi zou het zijn als je bedrijf echt geld gaat maken en je kunt genieten van het ondernemen en het leven?

‘Je krijgt financiële rust en ruimte om meer te genieten van het leven’

Samen aan de slag

Als officiële winstadviseur van de Profit First Methode help ik je om slimme keuzes te maken en meer winst te pakken.

 • Een intakegesprek om jouw doelen te bepalen;
 • Een helder plan op maat gemaakt voor jouw situatie;
 • Kleine stappen, dus geen spannende grote veranderingen;
 • 1-op-1 begeleiding.

Stap 1
Samen met jou duik ik in jouw financiële situatie: hoe sta je er nu voor, waar wil je naar toe, waar loop je tegenaan om je doelen te bereiken?

Stap 2
Ik ga aan de slag met een ‘profit assessment’: een rapport waarin ik je financiële gezondheid onder de loep neem en bekijk wat jij kunt veranderen om je doelen te behalen.

Stap 3
Dit plan bespreken we samen en ik leg je in duidelijke taal uit hoe jij je doelen kunt bereiken. Als ik dat met andere klanten doe, komt er altijd een moment van: ‘o, ja, als je het zo zegt is het heel simpel’.

Stap 4
We verdelen jouw financiën over vijf bankrekeningen en we bekijken welk percentage van je inkomsten in welk potje belandt. Je krijgt een Excel-bestand waarin je je inkomsten invult en uit het bestand rolt hoeveel geld jij naar welke pot overmaakt.

Stap 5
Op basis van jouw behoefte verdelen we een aantal keer samen jouw inkomsten. We sturen de percentages bij, wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld omdat je meer of minder omzet maakt dan verwacht. Doe je dit liever allemaal zelf, dan is dat ook mogelijk.

Extra
Wil je niet alleen grip op je financiën, maar ook geen tijd meer kwijt zijn aan je boekhouding? Dan verzorg ik ook de administratie en boekhouding voor jouw bedrijf.

‘Door je geld over 5 potjes te verdelen weet jij precies wat je kunt uitgeven en wat niet’

Geen winst mislopen

Wil je geen onnodige winst mislopen en genieten van financiële vrijheid? Vraag nu een gratis intakegesprek aan. Dan kijken we samen of dit traject passend is voor jouw onderneming.